Zomer 2018: I love e-books

ebookzomer 2018

E-books en zomer: een perfecte match

Geen zand tussen de bladzijden, en niet bijbetalen op Schiphol omdat je rolkoffer te zwaar blijkt. Maar uit 20.000 titels kiezen is zo eenvoudig nog niet.

Daarom hebben wij een zomerse keuze voor je gemaakt uit het aanbod voor volwassenen van onlinebibliotheek.nl.

Boeken die wij zelf met veel plezier hebben gelezen, of nog willen gaan lezen. Literatuur, klassiekers, (literaire) thrillers, boeken over landen en steden, non-fictie en poëzie. Deze keuzelijst weerspiegelt het brede aanbod van genres op onlinebibliotheek.nl, de collectie e-books van de gezamenlijke Nederlandse bibliotheken.

Wij hebben ook prijswinnende boeken opgenomen, zoals Wees onzichtbaar van Murat Isik, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2018. Ontspannende boeken, maar ook werken van Nobelprijswinnaars als Thomas Mann en Patrick Modiano, want misschien is de zomer juist wel de tijd voor het -wellicht uitgestelde- zwaardere werk.

De link naar deze keuzelijst vind je rechts op deze pagina.

Met een Basispas en een Sterpas van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen kun je zonder limiet e-books lenen, met dien verstande dat je maximaal 10 e-books tegelijkertijd kunt lenen. Met een Minipas Plus kun je per jaar maximaal 6 boeken uit het volwassen aanbod op onlinebibliotheek.nl lenen.

De leentermijn bedraagt drie weken. Je levert ze niet in; ze worden na drie weken automatisch van je device verwijderd. Overigens zijn alle titels in deze keuzelijst geschikt voor alle apparaten, dus voor smartphones, tablets, laptops/pc’s én voor e-readers.

De keuzelijst is gemaakt door de Bibliotheken Gooi en meer en Huizen-Laren-Blaricum.

Wij wensen je veel e-leesplezier deze zomer!

vakantiebieb

E-books lezen in een app op je smartphone of tablet: tijdelijk extra aanbod

Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books jeugd én volwassenen overal mee naartoe op je smartphone of tablet.

Je kunt de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek!

Deze e-books lees je in een app, en zijn dus niet te downloaden op een e-reader.

Keuzelijst e-books zomer 2018

keuzelijst e-books zomer 2018

Onze zomerse keuze uit het totale aanbod

Door op de boekomslagen in de keuzelijst te klikken ga je direct naar het betreffende boek op onlinebiblbiotheek.nl.

Je bent dan nog niet ingelogd. Om het boek daadwerkelijk te lenen moet je eerst nog even inloggen.

Heb je nog geen gratis account, dan kun je dat eerst aanmaken.

Op onlinebibliotheek.nl wordt per e-book d.m.v. iconen aangegeven op welke apparaten het e-book te lezen is.

De in deze keuzelijst besproken e-books kunnen gelezen worden op alle apparaten: op laptops/pc's, in de app op smartphone en tablets en als download op een e-reader.

E-books in onze online catalogus

e-books in onze online catalogus

Handig! In onze catalogus wordt aangeven of van een boek een e-book uitgave is. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de titel 'Tirza' en klik in de linkerkolom op E-books.