Stoer

Het succesvolle programma Stoere Mannen, Sterke Verhalen, nu ook in Zeeland!
In dit programma brengen we mannen op rock-’n-roll wijze in aanraking met literatuur.
We doen dit door het uitnodigen van een hoofdgast zoals een muzikant die ook boeken schrijft, of een auteur die sterk om muziek geeft. Dit zijn verhalenvertellers vol sterke verhalen. Zij vertellen over hun mooiste leeservaringen, de beste boeken en absolute must-reads. Ze krijgen dan ook de vraag of ze een tas vol boeken en een tas vol platen mee willen nemen. Lees het artikel in de PZC.

We starten in Middelburg op zondagmiddag 24 februari met Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen over voetbal (en hun moeders). En natuurlijk hebben we ook Stoere Vrouwen in Nederland! Anneke van Giersbergen is zo’n vrouw en daarom vindt op zaterdagavond 6 april in Terneuzen de eerste Stoere Vrouwen editie plaats. Ook is er een kinderversie van het programma, Stoere Kids. Jaap Robben en Benjamin Leroy komen op woensdagmiddag 10 april naar Terneuzen, en niet alleen voor een wedstrijdje luchtgitaarspelen.

Bibliotheek Nijmegen is de bedenker van dit format en voert het al een paar jaar uit. Onlangs is bibliotheek Uden aangesloten en als derde partner is Zeeland nu aangesloten.

Stoere mannen - Sterke verhalen

Stoere vrouwen - Sterke verhalen