Wegens de aanhoudende hitte zijn de bibliotheken in Sluiskil en Hoek gesloten t/m woensdag 12 augustus. Uiteraard wordt er geen leengeld gerekend over deze dagen. Naar de openingstijden

Jeugd | 0-6 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl is nog veel meer te vinden over lezen.

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Nieuwe boeken bij de bieb

Boekentip 0-3 jaar: 'Naar zee met Fien en Milo'

Fien en Milo willen naar zee. De zon schijnt en het is lekker warm buiten. Voor ze vertrekken, nemen ze van alles mee in hun kar. Maar of ze ook meteen kunnen vertrekken.... Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'De blote billen plons'

Aap, Muis en Hond gaan zwemmen. Hond rent heen en weer naar huis om heel wat spulletjes te gaan halen. Maar hij vergeet zijn zwembroek. Aap heeft weer een geweldig idee. Ze doen gewoon de-blote-billen-plons! Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Voorleesbingo

Iedere dag lezen wordt leuker met Leesbingo. De bedoeling: je leest je kind iedere dag voor uit een leuk prentenboek en kruist op de bingokaart af ‘hoe’ hij of zij gelezen heeft. Ondersteboven, op de trap, in bed, als het buiten regent etc. Is de kaart vol, dan heeft je kind BINGO!

Naar de voorleesbingo

leesbingo maakt lezen leuker

Kijk in de VakantieBieb!

Naar VakantieBieb

In de VakantieBieb-app staan e-books en luisterboeken voor iedereen. Zoals het e-book 5 minuten verhaaltjes, Woezel & Pip. Ga naar de VakantieBieb op de online Bibliotheek en download de app.

E-book 'Corona?'

Naar online Bibliotheek

Hoe leg je aan je kind uit dat het van de een op de andere dag niet meer naar school mag? Niet meer bij oma op schoot? Geen kinderfeestje? Leen het e-book Corona bij de online Bibliotheek.

E-book 'Corona, wat is da?'

Naar online Bibliotheek

Het coronavirus uitleggen aan een kind van 4 jaar? Met leuke gedichtjes is dat een stuk makkelijker! Leen het e-book Corona, wat is da? bij de online Bibliotheek. Veel leesplezier!

De Digitale Voorleestas

Ga samen met je kind actief aan de slag met een leuk prentenboek. We geven iedere week tips voor leuke opdrachten met online prentenboeken. Zo kun je samen met de dreumes, peuter of kleuter oefenen met taal. Iedere week vind je hier twee nieuwe prentenboeken met opdrachten die jullie samen kunnen doen.

Naar de prentenboeken

digitale voorleestas

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Log in met je Bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van mooie filmpjes!

Luisterboeken voor thuis!

LuisterBieb

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? In de LuisterBieb staan leuke luisterboeken. Kijk snel op de Jeugdbibliotheek. Download de app en log in met je Bibliotheekaccount.

Ken je BoekStart al?

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Prentenboeken Top 10