Alles over Bibliotheek apps en andere 'boeken' apps.

E-books lenen

e-books lenen bij de bibliotheek via de app

Leden van de Bibliotheek kunnen gratis e-books lenen! Duizenden recente e-books zijn zonder extra kosten te leen voor vrijwel alle bekende apparaten: tablet, mobiel, computer of e-reader. Je moet eerst een webaccount aanmaken. Daarna kun je inloggen en e-books downloaden naar je "boekenplank". 

FAQ e-books lenen

Gratis klassieke e-books

Klassieke werken van literatuurgiganten als Shakespeare, Tolstoy, Twain, Nescio en Couperus zijn nu rechtstreeks te downloaden via de catalogus van de Bibliotheek. Kies uit 40.000 e-books om te lezen op laptop, tablet of e-reader, inclusief Kindle. Zoek een titel en selecteer in de linkerkolom e-book. Probeer het eens!

LuisterBieb app

luisterbieb app van de bibliotheek

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt! Het aantal mensen dat de app gedownload heeft op hun smartphone of tablet is van 60.000 gestegen naar bijna 90.000. De top 3 downloads zijn luisterboeken van Isa Hoes, Saskia Noort en Jan Brokken.

VakantieBieb app

vakantiebieb app van de bibliotheek

Met de VakantieBieb app ontvang je deze zomer gratis e-books voor het hele gezin! Zowel voor leden als niet-leden.

De e-books eregalerij

de e-books eregalerij

De eBooks eregalerij is gemaakt in samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen.

Boekwijzer app

In één oogopslag kunnen zien welke radio- en televisieprogramma’s er op een dag zijn over boeken en met schrijvers? Welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn? En dat nog even snel op uw smartphone of tablet bekijken? Dat kan! Via de app BoekWijzer die gratis is te downloaden uit de App Store of Google Play. Een aanrader!

Media Ukkie Award

de media ukkie award

Ieder jaar wordt de Media Ukkie Award uitgereikt: de prijs voor beste app voor ukkies van 0 t/m 6 jaar.