De keuze van Claudia

Biebmedewerker Claudia deelt hier haar leestips.

Geheim leven | Carla de Jong

Een thriller die leest als een roman. Je zult maar zo iets ontdekken over je (over)grootouders! Een indrukwekkend verhaal dat je lang bijblijft. Over een diep ongelukkige hoofdpersoon, een echtgenoot die dat allemaal niet meer aankan en een buurvrouw die daar misbruik van maakt. Dat alles heeft grote gevolgen voor de volgende generatie.

In de familie | Joyce Spijker

Spannend! Leest lekker weg, met een verrassend einde. Als het geen fictie was, zou Peter R. de Vries hier vast een zaak van gemaakt hebben... Toen ik het las, moest ik ook aan de moord op Els Borst denken.

De stadstuin | Anne West

Als je de Zeven zussen uit hebt, dan is deze trilogie van Nederlandse bodem een aanrader. Over drie zussen die samen de stadstuin van hun vader erven. Tijdens het lezen leer je de zussen steeds beter kennen. Zullen ze ondanks hun verschillen goed genoeg kunnen samenwerken om de stadstuin van de ondergang te redden of krijgt de projectontwikkelaar het stuk grond in handen? Ik heb de drie delen achter elkaar uitgelezen!

Als ik hier! zeg, loopt ie weg | Yvonne Kroonenberg

Ik moet bekennen dat mijn hond nog steeds niet luistert, maar ik heb wel smakelijk gelachen om de problemen die in dit boek beschreven worden. Trekken aan de lijn is bij ons het grootste probleem en dat is volgens dit boek heel moeilijk af te leren. Iemand nog tips?

Appeltaart bij Janneke thuis | Janneke Philippi

Toen ik dit boek geleend had, zag ik er zoveel lekkere taarten in dat ik het uiteindelijk maar zelf aangeschaft heb. Inmiddels is er een nieuwe uitgave, die wil ik ook nog eens lenen om te kijken of nog nieuwe recepten bijgekomen zijn. Haar boek ‘Stoven bij Janneke thuis’ is ook zeer de moeite waard.

Het makkelijke bakboek | Rutger van den Broek

Bijzondere indeling, niet op soort recept, maar op soort vorm. De recepten zijn inderdaad gemakkelijk, met gangbare ingrediënten en stap voor stap beschreven. Ik vond dit zo’n goed boek dat ik het zelf ook gekocht heb!

Gifted Mary

Mooi, ontroerend verhaal met sympathieke hoofdrolspelers en een boze (groot)moeder. Loopt gelukkig goed af.

The green book

Indrukwekkend verhaal, af en toe ook grappig en met mooie muziek. Nu weer heel actueel, over rassendiscriminatie, maar dan in de VS in de jaren ’60. Niet te bevatten dat je iemand zo bewondert dat je hem uitnodigt om een concert te komen geven, maar dat die persoon vervolgens niet in dezelfde ruimte mag eten als jij… Alleen vanwege zijn huidskleur! De bandleden werden overigens wel overal toegelaten. Ik heb met stijgende verontwaardiging zitten kijken, maar het eind was echt heel leuk.

Tot de dood | Simone Rozeboom

Een thriller die leest als een roman. Je denkt dat Emma gewoon een vergissing gemaakt heeft, maar langzamerhand krijg je door wat voor dramatische gevolgen dat heeft. Niet alleen voor haar zelf, ook anderen zijn in gevaar!

De leesclub | Laura de Koning

Een verhaal over leden van een leesclub die zulke hechte vriendinnen worden dat ze het aandurven om samen een bedrijf te gaan runnen. Vlot geschreven en het is een leuk verhaal.

Het huis aan de Vecht | Margreet Crispijn

Lekker verhaal waar je meteen in zit. Alle boeken van Reina en Margreet Crispijn zijn aanraders. Sympathieke hoofdpersonen, die van alles meemaken en het verhaal loopt goed af. Om blij van te worden.