Reserveren en aanvragen

Als lid van de Bibliotheek kan je boeken en andere materialen uitzoeken tijdens je bezoek. Maar wist je dat de collectie eigenlijk veel groter is en bovendien altijd binnen handbereik? Via onze website heb je toegang tot de Zeeuwse én de landelijke collectie. Met je lidmaatschap kan je gratis reserveren in de Zeeuwse collectie. Landelijk aanvragen kost € 1,50.

Wat is er te vinden via de catalogus?
Boeken, van verschillende aard en in diverse verschijningsvormen zoals e-books en luisterboeken, leestips, cd’s en luistertips van Muziekweb (de Centrale Discotheek Rotterdam) en links naar o.a. Wikipedia, Google Books en Project Gutenberg.
Als je gevonden hebt wat je zocht volg je de aanwijzingen op het scherm en log je in met het nummer van je bibliotheekpas en je wachtwoord. Als het materiaal binnen is bij de Bibliotheek ontvang je een e-mail of een kaartje per post.

Pc, tablet en smartphone
Dus ben je op zoek naar een speciaal boek, een specifieke cd of een bepaalde film? Of wil je gewoon verder kijken dan de plaatselijke collectie? Vraag de titel dan online aan via de catalogus. Dat kan gewoon vanuit huis via uw pc, tablet of smartphone. Of gebruik hiervoor de Zeeuwse Bibliotheken-app.