De bibliotheken zijn en blijven toegankelijk. Bekijk de regels volgens de nieuwe richtlijnen.

Het Zeeuws-Vlaams Dictee der Nederlandse taal

8 oktober 2020, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Terneuzen

Kosten: € 3,50 voor bibliotheekleden en € 5,- voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zeeuws-Vlaams dictee der Nederlandse taal in bibliotheek Terneuzen

Doe mee aan het Zeeuws-Vlaams Dictee der Nederlandse taal!

Liefhebbers en specialisten worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze taaloefening. Het is een invuldictee en voor de specialisten is er uiteraard een moeilijkere variant. Het dictee wordt evenals voorgaande jaren geschreven door Marc de Smit (tweevoudig winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal). De presentatie is in handen van Nettie de Jonge, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Terneuzen.

De avond vindt plaats in de Bibliotheek, Oostkant 1, 4531 HA Terneuzen. Om 19:00 uur gaat de zaal open, vanaf 19:30 uur start het dictee. De spellingliefhebbers worden verwend deze avond: voor slechts drieëneenhalve euro, dan wel vijf euro, ben je een avond zoet, inclusief koffie en thee. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te praten. Tot 18 jaar is de toegang gratis.
Lees de verslagen van voorgaande jaren op dictees.nl.

De inschrijving is gestopt. Het maximaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt.

De wisseltrofeeën

trofee specialisten zeeuws-vlaams dictee der nederlandse taal in Terneuzen

De winnaar uit de categorie 'Specialisten' wordt vermeld op de bijbehorende wisseltrofee. Vorig jaar is in de categorie ‘Liefhebbers’ van het Zeeuws-Vlaams Dictee ook een wisseltrofee geïntroduceerd, gemaakt door Ilse Brosens, schrijver en illustrator uit Westdorpe.

Humor is een rode draad in de prenten van Brosens. De egel op het podium neemt verlegen het applaus en de waardering in ontvangst die hem of haar te beurt vallen. De liefhebber die er uiteindelijk in zal slagen om het dictee als eerste drie keer te winnen, mag deze bijzondere trofee mee naar huis nemen.