Vanaf 18 mei zijn de Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open voor publiek. Alleen voor het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. Afspraken en werkwijze kunnen per locatie verschillen. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Klik hier voor meer informatie.

Expositie ongezien materiaal 75 jaar Vrijheid

5 februari 2020 t/m 5 mei 2020 | bibliotheek Terneuzen

Kosten: gratis

Expositie ongezien materiaal 75 jaar Vrijheid in bibliotheek Terneuzen

Op 31 augustus 2019 was Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen tijdens de herdenking van de Slag om de Schelde gastheer in het Vrijheidshuis in Terneuzen. Nu opent de bibliotheek zelf haar deuren voor een grote tentoonstelling rondom de viering van 75 jaar vrijheid.

De tentoonstelling heet ‘ongezien materiaal’ omdat het in alle drukte op 31 augustus wellicht nog niet gezien is.

Een aantal instanties en particulieren tonen afbeeldingen en materialen van, uit en over de oorlogstijd in Zeeuws-Vlaanderen. De tentoonstelling bestaat uit foto’s van de Heemkundige Vereniging Terneuzen en het Schoolmuseum Terneuzen, Poolse bevrijdingsstukken afkomstig uit het Oorlogsmuseum Gdynia, foto’s genomen op 31 augustus 2019 door Hans Knape, Message in a Bottle; gedichten over het thema vrijheid en een fotofilmverslag van de Heemkundige Vereniging Terneuzen.