Wegens de aanhoudende hitte zijn de bibliotheken in Sluiskil en Hoek gesloten t/m woensdag 12 augustus. Uiteraard wordt er geen leengeld gerekend over deze dagen. Naar de openingstijden

Kids College Vampierfilms

11 november 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Terneuzen

Kosten: Gratis

Kids college vampierfilms in Bibliotheek Terneuzen

Verhalen over vampiers bestaan al sinds mensenheugenis. Ze vinden hun oorsprong in de folklore en literatuur. Tijdens dit kids college gaan we bestuderen wat de kenmerken van vampiers zijn en wat feit en fictie is.

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert samen met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen iedere maand een supertof Kids College.

Vampierfilms

In 1816 vertelde een groepje schrijvers elkaar horrorverhalen rond een kampvuur. Toen ontstond het verhaal van Frankenstein en dat van de eerste vampier. Vanuit de literatuur kwam de vampier in de film terecht. Tijdens dit kidscollege kom je te weten waarom er zoveel films over vampiers zijn en wat feit en fictie is. Hiervoor moeten we natuurlijk veel filmfragmenten bekijken en analyseren.

Jeanine Naerebout

Jeanine Naerebout is filmwetenschapper en afgestudeerd op het onderwerp vampierfilms en -series. Kenmerkend voor de vampierfilm is dat er altijd nieuwe gemaakt blijven worden. Materiaal genoeg dus om ermee bezig te blijven en een kidscollege te geven.

Aanmelden

Kids College over vampierfilms in bibliotheek Terneuzen

Deelname is gratis. Inschrijving is wel verplicht. Het college duurt van 15:00 tot ongeveer 17:00 uur met een korte pauze tussendoor. Het college vindt plaats in de grote zaal op de eerste verdieping van bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1.
Aanmelden kan vanaf 24 augustus op de website van Cultuureducatie.