Lees je graag e-books of ben je juist fan van luisterboeken? Tijdens de App-Tour in Bibliotheek Terneuzen op 10 oktober kom je alles te weten over de Online Bibliotheek-App!

Kinderboekenweekactiviteit 'De steen en de tijd'

2 oktober 2020, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Axel, Terneuzen en Hulst.

Kosten: gratis

Kinderboekenweek feest in bibliotheek Axel, Terneuzen, Hulst en Oostburg

Vrijdagmiddag 2 oktober vieren we Kinderboekenweek 2020 met de feestmiddag 'De steen en de tijd'.

Een reis van 150.000 jaar geleden tot nu

Kinderboekenweek feest in bibliotheek Axel, Terneuzen, Hulst en Oostburg

Het boek De steen en de tijd : een reis van 150.000 jaar geleden tot nu van Rian Visser en Tineke Meirink is het uitgangspunt van een voorleesactiviteit. De steen maakt oneindig veel mee in zijn leven! Vanaf de tijd van de mammoeten schuift de grote steen heel langzaam over het ijs. Na eeuwen wordt de aarde warmer en verdwijnt dit ijs. De steen komt vast te liggen op de aarde en ziet het leven veranderen. Er wonen mensen in plaggenhutjes bij hem. Later passeren er soldaten te paard, ridders, handelaren te voet, koetsen en vervolgens andere vervoermiddelen. Uiteindelijk wordt hij met een grote kraan verplaatst naar een plein in een stad, waar auto’s om hem heen rijden. In de winter, als kinderen rondom hem spelen in de sneeuw, voelt de steen zich prettig in de kou, net als 150.000 jaar geleden.

Waar, wanneer en voor wie

  • De voorleesactiviteit is in bibliotheek Axel, Terneuzen en Hulst
  • Voor kinderen uit groep 1 en 2
  • Vrijdag 2 oktober 2020
  • Aanvang 15:00 uur, einde 16:00 uur

Voorzorgsmaatregelen Corona

Er wordt een beperkt aantal kinderen toegelaten. Handen ontsmetten bij de ontmettingszuil aan de ingang en kom maximaal 5 minuten voor aanvang naar de bibliotheek.