De bibliotheken zijn en blijven toegankelijk. Bekijk de regels volgens de nieuwe richtlijnen.

Stoere mannen - Sterke verhalen met Schorem!

11 oktober 2020, van 15:00 tot 17:00 | Kaffee 't Hof Middelburg

Kosten: bibliotheekleden € 10, niet leden € 12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schorem! in Kaffee 't Hof

Wie aan barbiers denkt, roept gelijk: Schorem! Deze Rotterdamse barbiershop van Bertus en Leen is inmiddels wereldberoemd. De twee stoere mannen reizen de wereld rond als ware rocksterren en zijn bovendien enorme muziekliefhebbers. Kom alles over ze te weten tijdens deze editie van stoere mannen, sterke verhalen.

Deze activiteit is tot nader order uitgesteld

In dit programma brengen we mannen op rock-’n-roll wijze in aanraking met literatuur. We doen dit door het uitnodigen van een hoofdgast zoals een muzikant die ook boeken schrijft, of een auteur die sterk om muziek geeft.

Floor Boogaart

Floor Boogaart

Het leven van Bertus en Leen is zo boeiend dat Floor Boogaart besloot een boek over ze te schrijven: Schorem. In 2011 begonnen de nuchtere ondernemers Bertus en Leen barbiershop Schorem in Rotterdam. Een plek waar mannen zichzelf en onder elkaar kunnen zijn en waar je slechts kunt kiezen uit twaalf klassieke kapsels. In het boek vertellen de eigenzinnige ambachtsmannen openhartig over hun roerige jeugd, de wilde avonturen van hun rocksterrenbestaan, de kunst van het ‘dicht bij jezelf blijven’, depressies, podiumangst, tomeloze ambitie, succes en hun vriendschap, die inmiddels zo’n vijfentwintig jaar duurt. Een vrolijk, aangrijpend en aanstekelijk boek over twee tegenpolen.
Floor werkt al jaren als muziekjournalist bij o.a. Cortonville. Via de rock-’n-rollmuziek kwam ze in contact met Leen en Bertus.

We nemen de Coronamaatregelen in acht en verwachten van jou hetzelfde, zodat we deze activiteit mogelijk kunnen maken.

Maurits Sep

Maurits Sep

Maurits Sep voelt op zondagmiddag 11 oktober Bertus, Leen en Floor aan de tand over het boek, over het leven in Rotterdam en on the road en natuurlijk over muziek! Deze geboren Brabander is verknocht aan Zeeland en alweer 24 jaar werkzaam voor de PZC.
Als liefhebber van muziek, literatuur, sport, politiek en reizen - ofwel, de leuke dingen in het leven, weet hij ongetwijfeld alles op tafel te krijgen wat je altijd al wilde weten over deze stoere mannen.

© foto Maurits Sep Ruben Oreel

Muziek

Alsof de middag met dit gezelschap nog niet rock-’n-roll genoeg is, komt Barber Djivi ook en zal DJ Hayo vuige rockabilly en gruizige blues draaien.

Waar en wanneer

Kaffee 't Hof in Middelburg
  • Zondag 11 oktober 2020, van 15:00 tot 17:00
  • Kaffee 't Hof, Vlasmarkt 20 Middelburg
  • Kosten: bibliotheekleden € 10, niet leden € 12,50

Deze activiteit is tot nader order uitgesteld