Voorlezen op woensdagmiddag

2 december 2020, van 15:00 tot 15:30 | Elke week | Terneuzen

Kosten: gratis

voorlezen in bibliotheek Terneuzen

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur.

Voorlezen in Bibliotheek Terneuzen en Hulst

Voorlezen is fijn, belangrijk en ook gewoon heel erg gezellig. Iedere woensdagmiddag maken wij een klein feestje in Bibliotheek Terneuzen, dan leest een speciale voorleesvrijwilliger een mooi, spannend, grappig of gewoon leuk boek voor. Kom ook met je opa, moeder, broertje, zusje en buurjongetje. Iedereen mag komen!

Veel voordelen

Voorlezen heeft invloed op verschillende vaardigheden. Kinderen leren een boek vasthouden, letters herkennen en dat het geschreven woord het gesproken woord weergeeft. Ook geeft voorlezen een impuls aan het ontwikkelen van het bewust worden van klank, mondelinge vaardigheden, groei van de woordenschat, verhaalbegrip en een positieve houding tegenover het lezen. Het is vooral het rijke en veelzijdige taalgebruik in boeken dat hieraan bijdraagt. Illustraties bij het verhaal ondersteunen kinderen in het achterhalen van de betekenis van onbekende woorden.Het helpt om vroeg te beginnen. Voorlezen betaalt zich vooral uit voor de eerste jaren van het taal- en leesonderwijs.