Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen tot nader order gesloten. Ook zijn alle activiteiten in onze bibliotheken in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Leesclub literatuur

Senia leesclub in bibliotheek Terneuzen en Hulst

Lezen is leuk en samen lezen en erover praten is nog leuker.

Samen met Stichting Senia worden er regelmatig nieuwe leesgroepen opgezet in Zeeuws-Vlaanderen. Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.
Bij de onlangs opgerichtte leesclubs in Hulst en Terneuzen is nog plaats voor nieuwe leden.

Stichting Senia

Stichting Senia

Stichting Senia, de organisatie die leesgroepen opricht in heel Nederland, brengt mensen met gelijke interesses bij elkaar. Ook in Zeeuws-Vlaanderen zijn, in samenwerking met stichting Senia, diverse leesgroepen actief. Senia werkt met de formule van ‘leeswijzers’ waarin naast discussievragen en gespreksthema’s, achtergronden over de gekozen boeken staan. Met deze leeswijzers als handleiding kunnen leesgroepen zonder begeleiding functioneren, maar hebben zij toch gegarandeerd boeiende besprekingen met diepgang. De leeswijzers worden opgesteld door neerlandici.

Hulst en Terneuzen

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 18 maart in Bibliotheek Hulst, aanvang 10:00 uur. Dan wordt het boek Wees Onzichtbaar van Murat Isik besproken. De volgende data zijn woensdag 29 april (10.00 uur: Het Hout van Jeroen Brouwers) en woensdag 3 juni (10.00 uur: Muidhond van Inge Schilperoort).

Woensdag 25 maart om 14:00 uur is de bijeenkomst in bibliotheek Terneuzen. Dan wordt het boek Otmars Zonen van Peter Buwalda besproken. De volgende data worden tijdens deze bijeenkomst afgesproken in onderling overleg. De te bespreken boeken zijn Pier en Oceaan van Oek de Jong en De melancholie van het verzet van Lâslzo Krasznahorkai.

De bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Aanmelden via info@senia.nl