Write for Rights

 Oók in jouw regio of gemeente komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.

Kom in actie tegen onrecht. Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. Elke actie telt, ook deze mensen hebben je steun hard nodig.

Hoe werkt het

Iedereen kan een pakket aanvragen om zelf een schrijfactie te ondernemen. Ook kan je natuurlijk er voor kiezen samen te schrijven. 

Online mee doen

Via de Amnesty-website onderteken je razendsnel een brief. Amnesty print alle brieven en stuurt ze naar de autoriteiten.

Als school mee doen

Tussen 20 november en de kerstvakantie doen jaarlijks zo’n 50.000 leerlingen en studenten op hun school mee aan Write for Rights. Een schrijfactie op school organiseren is niet moeilijk. Je kunt met je klas meedoen, of met de hele school.