Een project rondom het prentenboek ‘Mannetje Jas’ van Sieb Posthuma.

De leerlingen van groep 1 en 2 uit de gemeente Terneuzen namen deel aan een project rondom het prentenboek ‘Mannetje Jas’ van Sieb Posthuma.

Bekijk en bestel dit project in de productencatalogus.

Er was eens een mannetje dat het altijd koud had. In de herfst, in de winter, in de lente en zelfs in de zomer, als buiten de zon scheen. Altijd zat hij in zijn huisje naast zijn roodgloeiende kachels te bibberen.
Maar op een dag kon hij er niet meer tegen. Hij wilde het eindelijk eens warm hebben. Hij kleedde zich dik aan en ging de deur uit en trekt onderweg nog meer jassen aan. Maar met al die jassen past hij zijn eigen huis niet meer in. Hij moet voortaan wonen in zijn jassenhuis. Dan ontmoet hij Vrouwtje Jas dat net zo kouwelijk is als hij en ook in zo’n jassenhuis woont.

Samen met de leesconsulent van de Bibliotheek beleven de kinderen het verhaal van Mannetje Jas, een modern sprookje over een mannetje dat in zijn jassen woont. Voor elk kind is er een A4tje waarmee ze een jas voor Mannetje Jas kunnen maken. Alle jassen samen vormen een mooi kunstobject, net zoals het jassenhuis in het prentenboek.
Als het project in de Bibliotheek wordt uitgevoerd, krijgen de kleuters een uitnodiging, in de vorm van een jas. De versierde jas-uitnodiging brengen ze mee naar de Bibliotheek. Voor wie is de jas? En waarom is de jas nodig? In de Bibliotheek staat het ‘jassenhuis’ al op ze te wachten. Samen beleven de kinderen het verhaal van Mannetje Jas. Na afloop krijgt de klas het prentenboek mee om nog een aantal weken in de klas verder te werken met het verhaal.

Hieronder de uitvoering van Mannetje Jas met groep 1 en 2 van basisschool De Zeester in Philippine.

Het project mannetje jas in bibliotheek Philippine