Belastingdienst

Belastingzaken doen, dat kan ook in de Bibliotheek. Als je zelf aangifte wilt doen, kun je gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek.

Belastingzaken doen, dat kan ook in de Bibliotheek. Als je zelf aangifte wilt doen, kun je gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek.

De bibliotheek biedt gratis veilige computers en internetverbinding om zelf aangifte te doen en toeslagen aan te vragen. Handig voor wie thuis geen computer, internet of printer heeft. Misschien iets voor de buurvrouw, zwager of collega? Deze service is ook gratis voor niet-leden.

  • Gebruik een pc en een printer in de bieb

    Wie zelf aangifte wil doen of toeslagen aan wil vragen, kan hiervoor gebruikmaken van speciaal voor dit doel bestemde computer in Oostburg. Terneuzen en Hulst volgen weldra.

  • Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie

    Je kunt ook bellen met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800-0543. Hou je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

  • Alles over belastingaangifte inkomstenbelasting

    De Consumentenbond geeft tips voor het invullen van de belastingaangifte.


Cursussen

Voor wie hulp nodig heeft bij computer- en internetgebruik, biedt de Bibliotheek cursussen aan: de gratis cursus Klik&Tik, over het omgaan met de computer en het zoeken van informatie, en de cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid.


Hulp bij aangifte en aanvragen

Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. De bibliotheekmedewerkers helpen je niet met het invullen, maar verwijzen indien nodig door. Voor hulp bij belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen zijn er verschillende organisaties in de regio die je kunnen helpen.

Een overzicht van instanties de hulp bij aangifte aanbieden