De Bibliotheken zijn open. De leestafel, de printer en de internet pc’s zijn weer in gebruik. Klik hier voor meer informatie.

De bieb in Coronatijd

bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

We zijn open! Alles volgens de richtlijnen van het RIVM en coronaproof. Met ingang van 1 juli is de dienstverlening verruimd.

  • Toegangsitems zoals mandje of nummer komen te vervallen. Wel graag bij binnenkomst handen ontsmetten met de aanwezige ontsmettingsgel.
  • De leestafel, de printer en de internet pc’s zijn weer in gebruik
  • In bibliotheek Terneuzen, Hulst, Oostburg, Hoek, Philippine, Sluiskil en Zaamslag kunnen boeken weer ingeleverd worden bij de inleverbalie. 
  • In bibliotheek Axel, Koewacht, Sas van Gent, Breskens, Biervliet, Vogelwaarde en Kloosterzande blijft de inleverbox in gebruik.
  • De studieplekken op de bovenverdieping in bibliotheek Terneuzen zijn weer beschikbaar.
  • Het is weer mogelijk om boeken en andere materialen aan te vragen buiten Zeeland via de catalogus (bij opties kiezen voor Nationale Bibliotheek Catalogus) 

Veiligheidsmaatregelen

Afstand houden blijft de norm. Bij de computers en de studieplekken is desinfectiegel aanwezig, na gebruik dient men de plek en de computer te reinigen.

Activiteiten

bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Activiteiten zoals cursussen, bijeenkomsten, evenementen en tentoonstellingen worden vooralsnog uitgesteld tot 1 september 2020.

Reserveren en verlengen

Materialen thuis uitzoeken en reserveren is handig en scheelt tijd in de bibliotheek. Het reserveren van materialen uit alle Zeeuwse bibliotheken is gratis. Reserveren kan via de catalogus op onze website. In de zoekbalk bovenaan de pagina geef je aan wat je zoekt. Klik vervolgens in de resultatenlijst op de gewenste titel en ga door naar ‘Reserveren’. Log in met je pasnummer en wachtwoord. Kies de vestiging waar je het materiaal wilt ophalen. Aanvragen van materialen buiten de provincie is ook mogelijk, dan betaal je € 1,50 per aanvraag.
Verlengen doe je via Mijn Bibliotheek. Hoe werkt dat?