De Bibliotheken zijn open. De leestafel, de printer en de internet pc’s zijn weer in gebruik. Klik hier voor meer informatie.

Onze bibliotheken tijdelijk dicht: wat kun je met je bibliotheekabonnement?

De bibliotheken blijven gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Allemaal om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn er volop digitale mogelijkheden en om de Zeeuwse leden in deze tijd de kans te geven om ook gedrukte (jeugd)boeken te lenen, start vanaf 28 april de AfhaalBieb.

De AfhaalBieb

de AfhaalBieb in Terneuzen, Hulst en Oostburg

De AfhaalBieb is beschikbaar in Bibliobussen in de gemeente Veere en in de gemeente Noord-Beveland, Goes, Heinkenszand, Hulst, Kapelle, Kruiningen, Oostburg, Sint-Annaland, Terneuzen, ZB, Middelburg, ZB, Vlissingen en Zierikzee. Via een formulier op deze en op de websites van de overige bibliotheken in Zeeland kunnen leners vanaf 28 april hun voorkeur opgeven. Dit kunnen titels van boeken zijn die aanwezig zijn in hun AfhaalBieb of genres en onderwerpen.

E-books

online biblioitheek

Met de ThuisBieb lees je thuis de mooiste e-books op je tablet of smartphone. In de app staan 100 e-books voor iedereen. Dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek.

Via de online bibliotheek kun je met een Basispas, Sterpas en MinipasPlus gratis e-books lenen. Er is genoeg keuze want er zijn ruim 28.000 boeken beschikbaar voor jong en oud. Je leent maximaal tien boeken tegelijkertijd, die 3 weken op je apparaat (e-reader, tablet, pc of telefoon) blijven staan.

Om e-books te lenen ga je naar de website van de online bibliotheek. Daar gebruik je dezelfde inloggegevens als in Mijn Bibliotheek. Klik hieronder voor een uitleg.


Luisterbieb Nu met nóg meer titels

luisterbieb

Met de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit ruim 3.700 luisterboeken (inclusief luisterboeken voor peuters en kleuters). De app is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. Speciaal voor deze bijzondere tijd heeft de online bibliotheek extra gratis luisterboeken toegevoegd.

Download de app in Google Play of de App Store. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Kijk dan op Hulp Bij De Luisterbieb.


Junior Einstein

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.


Bereslim

Berslim

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Bereslim is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.


Begrijpelijke informatie over coronavirus

pharos

Nu de Bibliotheek gesloten is, is er ook geen taalcafé.

Een digitale tip voor de bezoekers van het taalcafé en de vrijwilligers die (digitaal) contact met hen hebben: de informatiekaart van Pharos over het coronavirus. De kaart is er ook in andere talen


Inspiratietips voor kinderen

online bibliotheek

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op de jeugdpagina's. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl.

Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl.

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game.


Speuren in oude kranten en boeken

Delpher

Wil je deze extra tijd gebruiken om onderzoek te doen? Dat kan! Bijvoorbeeld in Delpher, dé website waar je ruim 100 oude kranten en boeken kunt doorzoeken. 

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied.