De bibliotheek is er voor iedereen

Voor een bezoek aan de bibliotheek hoef je echt geen boekenwurm te zijn. De bibliotheek van nu biedt meer dan boeken alleen: je kunt er op je gemak de krant lezen, andere mensen ontmoeten, een lezing bijwonen, een cursus volgen of onder het genot van een kop koffie of thee, je favoriete tijdschrift lezen.

“Mag iedereen daar zomaar naar binnen dan?” vragen veel mensen als de bibliotheek ter sprake komt. Ja dus, iedereen mag gewoon bij de bibliotheek naar binnen lopen. En het is zeker de moeite waard, ook als je helemaal geen lezer bent. Waar de bibliotheek in het verre verleden een leeszaal was, is het tegenwoordig een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Medewerkers, lezers, cursisten, mensen die dagelijks naar binnen lopen om de krant te lezen - er is altijd wat te beleven. Voor de stilte waar de bibliotheek vroeger om bekend stond, hoef je niet bang te zijn: tegenwoordig mag je er gewoon praten. Kortom: de bibliotheek van nu is heel wat gezelliger en veelzijdiger dan je misschien denkt.

Cursussen en tentoonstellingen

Cursussen van bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

In de bibliotheek worden vaak cursussen georganiseerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld computercursussen, maar ook aan online trainingen die te maken hebben met vrije tijd of werk. Deze cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Datzelfde geldt voor de tentoonstellingen.

Naar de cursussen

Vertrouwde ontmoetingsplek

Verblijven in bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Aan de leestafel van de bibliotheek vind je dagelijks een boel landelijke en regionale kranten. Verder kan je er ook tijdschriften lezen. Bovendien beschikken steeds meer vestigingen over een gezellige koffiehoek.
De bibliotheek heeft veel vaste bezoekers: mensen die elke week hun favoriete tijdschrift komen bekijken of elke dag de krant doornemen. Omdat er veel vaste bezoekers zijn, is de bibliotheek juist voor ouderen en voor mensen die zich weleens eenzaam voelen een belangrijke, fijne en vertrouwde ontmoetingsplek.

Boek-aan-huis

boek aan huis dienst van bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Voor mensen die graag lezen, maar niet meer zo makkelijk de deur uitkunnen, biedt de bibliotheek de boek-aan-huisdienst. Dit houdt in dat een vrijwilliger één keer in de zoveel weken langskomt met een aantal boeken. De gelezen boeken gaan gelijk weer mee terug.

Meer over boek-aan-huis

Moet je lid worden van de bibliotheek?

bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

De deuren van de bibliotheek staan open voor iedereen en je hoeft geen lid te zijn. Ook als je elke middag aan de leestafel wilt zitten om de krant of een paar tijdschriften te lezen, hoef je geen lid te worden. Als je boeken, films of muziek wilt lenen of gebruik wilt maken van de boek-aan-huisdienst, is het wel nodig om lid te worden. De kosten van een lidmaatschap zijn verschillend en afhankelijk van de wensen.

De abonnementen

Voor jeugd en ouders

bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen voor jeugd en ouders

Zoek je leuke voorleesboeken? Heeft je kind moeite met lezen? Ben je benieuwd hoe je je kind 'mediawijs' kunt maken? In de bibliotheek vind je informatie en tips.
BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.
Verder heel veel voorleesfilmpjes, populaire kinderboeken op onderwerp, alles voor werkstuk en spreekbeurt en nog veel meer.

Naar de bieb voor de jeugd