Lees je graag e-books of ben je juist fan van luisterboeken? Tijdens de App-Tour in Bibliotheek Terneuzen op 10 oktober kom je alles te weten over de Online Bibliotheek-App!

Stoer

Schorem! in Kaffee ‘t Hof

Rick de Leeuw in Kaffee 't Hof in Middelburg

Wie aan barbiers denkt, roept gelijk: Schorem! Deze Rotterdamse barbiershop van Bertus en Leen is inmiddels wereldberoemd. De twee stoere mannen reizen de wereld rond als ware rocksterren en zijn bovendien enorme muziekliefhebbers. Veel meer reden hadden Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, ZB en Kaffee ’t Hof niet nodig om ze uit te nodigen.
Alsof de middag met dit gezelschap nog niet rock-’n-roll genoeg is, komt Barber Djivi ook en zal DJ Hayo vuige rockabilly en gruizige blues draaien.

Stoere Mannen, Sterke Verhalen met Schorem! in Kaffee ‘t Hof

Zondag 11 oktober 2020 | 15:00-17:00 uur | Kaffee ’t Hof, Vlasmarkt 20, Middelburg | € 12,50 voor niet-bibliotheekleden | € 10 voor bibliotheekleden

Aanmelden

Schorem! in Kaffee t Hof in Middelburg
Floor Boogaart over haar boek Schorem! in Middelburg

Het leven van Bertus en Leen is zo boeiend dat Floor Boogaart besloot een boek over ze te schrijven: Schorem. In 2011 begonnen de nuchtere ondernemers Bertus en Leen barbiershop Schorem in Rotterdam. Een plek waar mannen zichzelf en onder elkaar kunnen zijn en waar je slechts kunt kiezen uit twaalf klassieke kapsels. In het boek vertellen de eigenzinnige ambachtsmannen openhartig over hun roerige jeugd, de wilde avonturen van hun rocksterrenbestaan, de kunst van het ‘dicht bij jezelf blijven’, depressies, podiumangst, tomeloze ambitie, succes en hun vriendschap, die inmiddels zo’n vijfentwintig jaar duurt. Een vrolijk, aangrijpend en aanstekelijk boek over twee tegenpolen.

Floor werkt al jaren als muziekjournalist bij o.a. Cortonville. Via de rock-’n-rollmuziek kwam ze in contact met Leen en Bertus.

We nemen de Coronamaatregelen in acht en verwachten van jou hetzelfde, zodat we deze activiteit mogelijk kunnen maken.

Maurits Sep in gesprek met Rick de Leeuw

Maurits Sep voelt op zondagmiddag 11 oktober Bertus, Leen en Floor aan de tand over het boek, over het leven in Rotterdam en on the road en natuurlijk over muziek! Deze geboren Brabander is verknocht aan Zeeland en alweer 24 jaar werkzaam voor de PZC.
Als liefhebber van muziek, literatuur, sport, politiek en reizen - ofwel, de leuke dingen in het leven, weet hij ongetwijfeld alles op tafel te krijgen wat je altijd al wilde weten over deze stoere mannen.

© foto Maurits Sep Ruben Oreel