Boekfiets

Kinderopvang

Wat is de Boekfiets?

Boekfiets in Zeeuws-Vlaanderen

De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met kinderen en ouders. We willen het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders. 

Waar vind je de Boekfiets?

Met de Boekfiets gaan we naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken in heel Zeeuws-Vlaanderen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders.

De Boekfiets reserveren?

Dat kan! Onze voorleesvrijwilligers ('Boekfietsers') rijden met de Boekfiets regelmatig uit naar verschillende plekken waar zij binnen en buiten voorlezen. Ook kun je de Boekfiets reserveren voor evenementen en andere feestelijke gelegenheden. Aan het boeken van de Boekfiets zijn voor scholen en organisaties geen kosten verbonden.

Reserveren

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de Boekfiets naar peuteropvang, basisscholen en speeltuinen te rijden om daar voor te lezen aan kinderen en ouders. Zo brengen we op een leuke manier het plezier in lezen en voorlezen over, wat belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen.