Boekstart

BoekStart in bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Boekstart voor baby's is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit.

Wat is BoekStart?

BoekStart in bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s (0 - 1 jaar) uitgevoerd door de openbare bibliotheek, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau.
Maak je baby lid van de bibliotheek en profiteer van:

  • Gratis BoekStartkoffertje met babyboekjes
  • Bibliotheeklidmaatschap
  • BoekStarthoek in de bibliotheek
  • Adviezen om met je baby te genieten van lezen
  • Boekentips
  • Speciale ouder-en-kind-bijeenkomsten in de bibliotheek

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

BoekStart voor jou!

Boekstart voor jou

De nieuwe BoekStart voor jou! staat online, met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. Dit E-Magazine is speciaal voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Naar het E-Magazine