Wegens de aanhoudende hitte zijn de bibliotheken in Sluiskil en Hoek gesloten t/m woensdag 12 augustus. Uiteraard wordt er geen leengeld gerekend over deze dagen. Naar de openingstijden

Kids College elektronische muziek

9 december 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Terneuzen

Kosten: gratis

Kids College elektronische muziek door Benjamin Samson

Wat is dat dan eigenlijk, elektronische muziek? En hoe komt het dat die zoveel invloed heeft op de muziek die we vandaag de dag luisteren?

Wereldberoemde DJ’s, pop artiesten die de hitlijsten aanvoeren en de kinderliedjes van K3.  Maar ook rap, filmmuziek en menig moderne rockband. En dan moeten we het natuurlijk ook hebben over de enige muziekstroming en jeugdcultuur die echt in Nederland is ontstaan (je weet wel, die met die kale koppen en trainingspakken).
Als we vragen wat dit allemaal met elkaar te maken heeft is het antwoord simpel: Het is allemaal muziek. Maar het is niet zomaar muziek, het is elektronische muziek!

Wat is elektronische muziek?

Om daar achter te komen zullen we een reis door de tijd moeten maken die begint bij pioniers met synthesizers die nauwelijks in een moderne woonkamer zouden passen. Dwars door de jaren 70, 80 en 90 met hun Disco, Wave en House. Via de 2000’s met de massale feesten en de DJ als ‘nieuwe rockster’. Om uiteindelijk aan te komen waar we nu zijn… De gemiddelde synthesizer past in je handbagage, hele studio’s huizen in laptops, de DJ vervangt de platenkoffer met een USB-stick en muzikale app’s op mobieltjes worden steeds beter.

Benjamin Samson

Benjamin Samson is ruim 15 jaar actief in de elektronische muziek scene, maar vooral bekend als oprichter van de live act XMH. Met de debuut EP “Life” (2006) werden hoge noteringen gescoord op verschillende internationale hitlijsten. En in NL stond XMH maanden aaneen op nr. 1 in de Dutch Underground Charts. Nu, 5 albums, tientallen EP’s en contributies aan compilatie cd’s, heel veel remixes en vele uren op internationale podia later, staat XMH bekend bij fans als een energieke live act die garant staat voor gevulde dansvloeren.
Naast dit alles is Benjamin ook actief onder andere namen: 84S en Sonik Sam.
Meer over Benjamin op Facebook en Instagram

Aanmelden

Kids College over elektronische muziek in bibliotheek Terneuzen

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert samen met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen iedere maand een supertof Kids College.
Deelname is gratis. Inschrijving is wel verplicht. Het college duurt van 15:00 tot ongeveer 17:00 uur met een korte pauze tussendoor. Het college vindt plaats in de grote zaal op de eerste verdieping van bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1.

Aanmelden kan vanaf 24 augustus op de website van Cultuureducatie.