Krakercompetitie

Krakercompetitie

De Zeeuws-Vlaamse Krakercompetitie voor jeugd en volwassenen werd gehouden in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

Dagelijks verschijnen er nieuwe krakervragen op deze pagina. Deelnemers hebben een dag de tijd om de vraag (op school) op te lossen. Voor de jeugd zijn het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm.
De Zeeuws-Vlaamse Jeugdkrakercompetitie is bedoeld voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Leerlingen uit groepen 7 of 8 kunnen zich individueel of als team (samen met hun leerkracht) inschrijven voor de competitie. Scholen kunnen met meerdere teams meespelen. Een team kan bestaan uit een klas, maar een klas kan ook met meerdere teams meedoen.

Aan de Zeeuws-Vlaamse krakercompetitie voor volwassenen kan worden deelgenomen als individu of als team. Daag je collega’s uit of neem samen als schoolteam deel.

Er zijn mooie prijzen te winnen in alle vier de categorieën!

De uitslag

winnaar krakercompetitie bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Winnaar jeugd teams: Leonardo onderwijs bovenbouw van de Steiger onder de naam LBB’scool.
Winnaar volwassenen individueel: Conny Faas.

Gefeliciteerd!!!!

Naar de vragen voor de jeugd

Naar de vragen voor volwassenen

De spelregels

  1. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar jeugd@biebzvl.nl met daarin je individuele of je teamnaam en aan welke competitie je deelneemt (jeugd of volwassenen). Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 13 november 12:00 uur.
  2. Tijdens de competitie kun je je individuele- of teamnaam niet wijzigen.
  3. De competitie loopt van 13 november tot en met 17 november 2023 en bestaat uit 5 speelrondes.
  4. Elke dag kun je op de website van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen vanaf 09:00 uur een nieuwe krakervraag vinden.
  5. Deelnemers moeten voor het einde van de dag (20:00 uur) het antwoord mailen naar jeugd@biebzvl.nl. Vermeld in deze mail ook je individuele of teamnaam en beschrijf kort hoe je tot dit antwoord bent gekomen (welke zoekmachine, welke zoekterm, welke bronnen).
  6. Enkel wanneer alle vijf de krakervragen tijdig worden beantwoord, ding je mee naar de prijzen. Indien er meerdere deelnemers zijn die alle goed hebben beantwoord, wordt er door een onschuldige hand een winnaar getrokken.
  7. Een onafhankelijke en deskundige redactie die bestaat uit leesmediaconsulenten van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, bedenkt de vragen en beoordeelt de antwoorden.
  8. Na afloop van iedere ronde wordt feedback gegeven en de oplossing toegelicht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker.
  9. In alle gevallen waarin deze spelregels niet voorzien, beslist de organisatie.