Lees je graag e-books of ben je juist fan van luisterboeken? Tijdens de App-Tour in Bibliotheek Terneuzen op 10 oktober kom je alles te weten over de Online Bibliotheek-App!

Expositie QUEER!

7 september 2020 t/m 25 september 2020 | bibliotheek Terneuzen

Kosten: gratis

Expositie queer in bibliotheek Terneuzen

Hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? 113 Zelfmoordpreventie stelde een aantal Zeeuwen deze persoonlijke vraag.

We weten dat LHBT’ers al heel jong moeten dealen met angst voor afwijzing, uitsluiting of pesten, problemen met familie en bovenal de worsteling om jezelf te accepteren. Dit maakt dat deze groep vijf tot zeven keer vaker dan anderen denkt aan zelfmoord. QUEER! is een verzameling portretten van onder meer Niels, Kris, Stefano, Samuel en Evi. Zij hebben periodes gehad dat het leven geen zin meer leek te hebben en hadden een sterk gevoel dat ze er met niemand over konden praten.

De expositie bestaat uit negen panelen waarop de geinterviewden te zien zijn en ze hun personnlijke verhaal vertellen. Het geheel is te zien in bibliotheek Terneuzen, tijdens openingstijden tot en met 25 september. Daarna is de expo te zien in bibliotheek Hulst en Oostburg.