Kids College plastic soep

7 oktober 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Terneuzen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kids college door Bert Teunkens over plastic soep in bibliotheek Terneuzen

Plastic afval in de natuur is een steeds groter wordend probleem. Plastic vindt zelfs zijn weg via rivieren naar de zeeën en oceanen waar het ophoopt en bijna niet meer verdwijnt. Maar waarom is al dat plastic in het water nu zo’n groot probleem en vooral wat kunnen we eraan doen?

Allemaal vragen waar je in het interactieve kids college een antwoord op krijgt. Bert Teunkens en Scouts4Science komen uitleg geven, maar jullie gaan ook zelf experimenten doen met plastic om beter te snappen hoe plastic soep ontstaat en waarom het een probleem is.

Bert Teunkens

Bert Teunkens is bioloog en hoofdonderzoeker van plastic vervuiling in de Schelde aan de Universiteit Antwerpen. Hij probeert met verschillende experimenten om plastic in de Schelde te volgen van bron naar de zee. Met zijn werk probeert hij beter te snappen hoe plastic zich via het water verspreid en wat er eventueel in de Schelde gedaan kan worden om plastic af te vangen voor het de Noordzee bereikt. Hij zal vertellen over de verschillende onderzoeken die hij doet.

Aanmelden

Kids College over plastic soep door Bert Teunkens in bibliotheek Terneuzen

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert samen met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen iedere maand een supertof Kids College.
Deelname is gratis. Inschrijving is wel verplicht. Het college duurt van 15:00 tot ongeveer 17:00 uur met een korte pauze tussendoor. Het college vindt plaats in de grote zaal op de eerste verdieping van bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1.

Dit college is inmiddels volgeboekt!

Scouts4Science

Kids College in bibliotheek Terneuzen over plastic soep

Scouts4Science is een samenwerking tussen wetenschappers en de scouting om plastic afval langs de Zeeuwse wateren in kaart te brengen. Ook zetten de scoutwetenschappers zich in om leuke experimenten en leerzame activiteiten en spellen te doen om plastic en plastic soup beter te begrijpen.

Op zaterdag 10 oktober is bij de Dolfijnen van de Doormangroep Scouting Terneuzen een mogelijkheid om mee te helpen met het onderzoek van Bert en Scouts4Science. De middag start om 14:00 in Terneuzen aan de Otheense kreek. Wil je je aanmelden of meer informatie over deze bijzonder activiteit stuur dan een mailtje naar info@scouts4science.nl of kijk op scouts4science.nl