Nationale Voorleesdagen digitaal

20 januari 2021 t/m 23 april 2021 | Online

Kosten: Gratis

Online voorleessessie vanuit bibliotheek Terneuzen

Kijk en luister digitaal naar een prentenboek. Iedere woensdagochtend (m.u.v. schoolvakanties) is er een voorleessessie, live vanuit bieb Terneuzen.

Schuif gezellig aan bij het voorlezen, we lezen telkens een ander, boeiend prentenboek voor, soms met behulp van het vertelkastje.
Woensdag 14 april van 10:00 tot 10:30 uur wordt er voorgelezen uit Moppereend van Joyce Dunbar, Petr Horáček.
Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het ‘megantisch’ groot is. En dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart, en barst er opeens een enorme regenbui los. Alle dieren spelen in de regen en na de regen komt de regenboog in al haar kleuren.

Voorlezen is leuk, ook digitaal!

Praktische informatie

  • De sessies zijn bedoeld voor kinderen van ca. 3 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders
  • De activiteit wordt op woensdagmorgen 31 maart, 7, 14 en 21 april gehouden, aanvang 10:00 uur
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden, via onderstaande knop.
  • Je ontvangt daags voor aanvang de link en toegangscode om mee te doen aan jouw voorleessessie

Voorleestips voor thuis

Voorleestips in alle talen bij Coco kan het!

Bij het prentenboek van het jaar Coco kan het! horen voorleestips. Deze zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Pools, Arabisch en Turks.

Ook zijn er mini-edities verschenen in het Arabisch, Pools en Turks. Scholen kunnen deze via hun leesconsulent aanvragen. Ouders kunnen, als de bibliotheken weer open mogen, deze mini-edities gratis ophalen in de vestigingen. Knutselen met Coco

Knutsel mee met Coco kan het!

Op de knutselpagina van Loes Riphagen staan leuke ideeën om zelf of met je klas te maken. Je kunt hier een knutselplaat en kleurplaat downloaden. 


Prentenboeken Top 10


Coco in de digitale voorleestas

Coco kan het! in de digitale voorleestas

Bekijk het prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! in de Digitale Voorleestas. In het filmpje leest schrijfster Loes Riphagen haar boek voor. In het bijbehorende document staan een aantal doe- en praatopdrachten.


'Coco kan het!’ Podcast

podcast Coco kan het!

Voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje én belangrijk voor de taalontwikkeling. En met de Coco kan het! Podcast wordt
voorgelezen worden nóg leuker!

Kindertheatermaker Tijl Damen brengt in deze podcast het verhaal van Coco die niet durft te vliegen, tot leven.