Nationale Voorleesdagen digitaal

9 juni 2021 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Online voorleessessie vanuit bibliotheek Terneuzen

Kijk en luister digitaal naar een prentenboek. Een keer in de maand op woensdagochtend is er een voorleessessie, live vanuit bieb Terneuzen.

Schuif gezellig aan bij het voorlezen, we lezen telkens een ander, boeiend prentenboek voor, soms met behulp van het vertelkastje.
Woensdag 14 juli van 10:00 tot 10:30 uur wordt er voorgelezen uit De draak die niet van vuur hield van Gemma Merino.
Een klein draakje houdt niet van vuur. Vuurspuwen lukt niet en vliegen kan ze ook al niet, want ze heeft geen vleugels. Als ze zelf vleugels maakt, kan ze helaas geen loopings maken, zoals haar broertjes en zusjes. Toch wil ze zo graag dat haar vader trots op haar is. Als ze zich met een kanon de lucht in laat schieten, maakt ze trots een looping, maar belandt ze ook in het gevaarlijke water, waar haar vader haar voor had gewaarschuwd. Maar dan ontdekt ze dat het water geweldig is en dat ze geen draak is.

Voorlezen is leuk, ook digitaal!

Praktische informatie

  • De sessies zijn bedoeld voor kinderen van ca. 3 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders
  • De activiteit wordt op woensdagmorgen gehouden, aanvang 10:00 uur, na de voorjaarsvakantie maandelijks, op 12 mei, 9 juni en 14 juli
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden, via onderstaande knop
  • Je ontvangt daags voor aanvang de link en toegangscode om mee te doen aan jouw voorleessessie

Voorleestips voor thuis

Voorleestips in alle talen bij Coco kan het!

Bij het prentenboek van het jaar Coco kan het! horen voorleestips. Deze zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Pools, Arabisch en Turks.

Ook zijn er mini-edities verschenen in het Arabisch, Pools en Turks. Scholen kunnen deze via hun leesconsulent aanvragen. Ouders kunnen, als de bibliotheken weer open mogen, deze mini-edities gratis ophalen in de vestigingen. Knutselen met Coco

Knutsel mee met Coco kan het!

Op de knutselpagina van Loes Riphagen staan leuke ideeën om zelf of met je klas te maken. Je kunt hier een knutselplaat en kleurplaat downloaden. 


Prentenboeken Top 10


Coco in de digitale voorleestas

Coco kan het! in de digitale voorleestas

Bekijk het prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! in de Digitale Voorleestas. In het filmpje leest schrijfster Loes Riphagen haar boek voor. In het bijbehorende document staan een aantal doe- en praatopdrachten.