Studiekringen 50 plus

Het accent van een studiekring ligt op geestelijk fit blijven en “zelf doen”. Dat gebeurt in groepsverband, waardoor een community ontstaat die zorg draagt voor elkaar.

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen gaat starten met de organisatie van studiekringen. Binnenkort hopen we een informatiebijeenkomst voor belangstellenden te kunnen houden. Interesse? Meld u aan! Zodra er weer verantwoord bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd, wordt er snel een datum gepland.

Aanmelden

Wat is een studiekring?

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en start met een “rondje actualiteiten”. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt. Vervolgens wordt een zelfgekozen onderwerp gepresenteerd, besproken en daarover gediscussieerd.
De Bibliotheek is een aantrekkelijke plek om samen te komen en verrijkt de studiekring met haar collectie. Er wordt speciaal materiaal, zoals dvd’s, luisterboeken en thema- of spelmateriaal uitgeleend.

Voor wie is een studiekring?

In Nederland zijn inmiddels meer dan 90 studiekringen actief. Een studiekring is geschikt voor mensen, ook met een fysieke beperking, die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en met elkaar kennis willen uitwisselen.

Lees de flyer

Doel van studiekringen

Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De studiekring is kennis verrijkend en houdt de geest actief. De kring vergroot iemands sociale netwerk en kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

Wat maakt een studiekring leuk?

studiekringen 50 plus in Zeeuws-Vlaanderen
  • ontplooien van eigen talenten
  • actief blijven van hersenen en geest
  • verdiepen in zelf gekozen onderwerpen
  • ontmoeten van leeftijdgenoten

"Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.", aldus één van de deelnemers.