Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek. Als jeugdlid mag je veel materiaal per keer lenen bij al onze vestigingen.


 • 0-6 jaar: samen lezen is leuk en je kind pikt veel op

  Voelboekjes, knisperboekjes, prentenboeken en boekjes met liedjes op cd. Er is echt van alles te leen voor je baby, peuter of kleuter. Samen een boek lezen is leuk voor ouder en kind. Je kind pikt er een heleboel van op en zet zo de eerste stappen naar zelf leren lezen. Is je kind al wat groter, dan kun je samen nieuwsgierig zijn en lekker neuzen tussen de boeken over dieren, lichaam, natuur of bijvoorbeeld vervoermiddelen. En wist je dat er ook voorleesmiddagen zijn?

 • 6-12 jaar: een paradijs vol boeken, films en meer

  Ga je naar school, dan leer je zelf lezen. Bij ons vind je heel veel
  leuke oefenboekjes. Sowieso is de bibliotheek voor jou een paradijs vol boeken, strips, films en muziek. Kasten vol met grappige en spannende boeken om zelf te lezen, maar je laten voorlezen blijft ook leuk. Ga je een spreekbeurt of werkstuk maken? We hebben boeken over zo’n beetje alles en helpen je graag als je nog geen onderwerp weet.

 • 12-18 jaar: of je nu boekenwurm bent of niet

  Of je nu een boekenwurm bent of niet, bij de bibliotheek kun je echt je hart ophalen. Er is een megacollectie om in te verdwalen. Van romans tot stripboeken en graphic novels. Van chicklits tot bladmuziek en informatieve boeken. En duizenden films. Je kunt bij ons ook gratis terecht om te oefenen voor je theorie-examen. Zoek je een plek om ongestoord huiswerk te maken? Ook daarvoor ben je welkom. Er is in bijna alle vestigingen gratis wifi.


Wat houdt een Jeugdpas in?

Kosten en looptijd

Een jeugdpas is gratis en een jaar geldig. Verleningen gebeurt automatisch tot de lener 18 jaar wordt.

Wat kan ik allemaal lenen?

Je kunt van alles lenen: boeken, e-books, films, muziek en tijdschriften

Hoe zit het met reserveren en verlengen?

Reserveren en verlengen is gratis. Materialen kunnen 1x verlengd worden.


Inschrijven

Inschrijven voor de Jeugdpas kan online of in de Bibliotheek. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je pas komt ophalen.